Ett sjätte sinne

5 Sep

Oj oj oj!! Nu skriver vi 5 september 2018, och jag har varit vääääldigt slarvig med bloggen. Kanske man kan ta nya tag nu? Återstår att se. Jag är inte så väldigt bra på rutiner annat än när det gäller jobbet där jag måste ha rutiner, annars drabbar det mina uppdragsgivare. Men vad gäller min blogg har jag helt tappat bort mig, som det verkar.

En varm och skön sommar är till ända, och en varm och skön höst har gjort entré. Katten är helt klart förvirrad av denna värme, liksom mången annan, för hon tycks ha tappat alla begrepp om vad som gäller för kattfröknar beträffande tider att infinna sig på kvällen. Eller så har hon ett sjätte sinne. Jo, det har hon och det tror jag alla katter har. Men när det gäller veterinären så tycks hon kunna lura ut när matte har beställt tid för vaccination trots att hon inte ens var hemma när jag bokade tiden, för kattan är puts väck! Igår kväll vid 19-tiden sågs hon här på gården, för då hade barnbarnet fått en skymt av henne när hon susade förbi. Sen dess är hon osynlig. Husse var ut och lockade och letade i morse, och när han kom in frågade jag om han verkligen trodde att hon skulle svara på hans rop. Det trodde han ju inte. Hur många gånger har vi inte letat både inomhus och utomhus, och sen har det visat sig att hon legat i pionrabatten och tittat på oss när vi irrat omkring och letat och ropat. Jag kan riktigt se hur hon ligger där och flinar i mjugg.

Men det var bara att ringa veterinären och förklara läget. Vi bokade en ny tid imorgon kl. 08.30 och håller tummar och tår att hon hålls hemma i kväll när hon väl kommer in. För hem kommer hon, det är jag övertygad om. Jag har mina små knep vad gäller att hålla koll på om hon är okay eller inte. Sen har jag en väninna som “ser” hennes position ganska exakt, så vi brukar hjälpas åt hon och jag. Men jag har allvarligt funderat på att skaffa en GPS till kattflickan, för att ha lite mera koll. Om inte annat så för att visa henne att matte har koll. Men tro inte för ett ögonblick att hon bryr sig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: