Vardag, helg, vardag, helg…

3 Jan

Nu börjar man nog få svårt att hålla reda på veckodagarna. Det har varit en lååång ledighet. Maken fick ledigt redan 22/12 och han klättrar nästan på väggarna vid det här laget. Jag frågade idag hur det månntro ska gå när han får pension, då han blir rastlös efter två veckor? Fick inget svar på den frågan. Jag tröstade honom med att “vi hittar nog på något”. Renovering, kanske?  Men jag förstår honom på ett sätt. Jag har inga som helst problem att lägga mig på soffan och läsa en bok, titta på TV, läsa en tidning, titta på TV…. Men nu börjar det nog bli dags att ta itu med vardagen i alla fall. Försökte ta en sådan där “tillvänjningsdag” igår och jobbade som sjutton från morgonstund till sena kvällen. Det gick ju riktigt bra, det där! Fick undan en del på skrivbordet, men fortfarande finns det ett och annat att ta itu med. Nu kan måndagen komma, jag är taggad! Man borde ju inte klaga på ledigheten, det dröjer ända till 3 april innan nästa långledighet kommer – efter Trettondagen, alltså. Och det är ju upp till var och en att fylla dagarna med liv, istället för att fylla livet med dagar. Den här ledigheten har varit ovanligt “paralyserad” av många olika skäl, men jag antar att det var någon mening med det också. Att kunna ladda batterierna i lugn och ro, samla (mentala) krafter, och fysiska med för den delen. Man har ju inte ens varit på gymet eller i simhallen. Usch så skämmigt….

År 2015 har förvisso tagit sin början så nu är det bara att försöka göra det bästa av det nya året och se till att det man planerat blir förverkligat med förhoppningen att inga yttre omständigheter sätter käppar i hjulet och vänder upp och ner på saker och ting. Sånt får man vara beredd på. Konsten är bara att ta det från den humoristiska sidan och tänka att “det är någon mening med det här också”. Inte alltid så lätt…

I kväll blir det första bastukvällen på det nya året. Det ska bli skönt att tvätta av sig allt det gamla och ta en ny kickstart. Man borde kanske ha gjort det redan på Nyårsdagen, men varför stressa? Allt har sin tid.

Ha en skön lördag, gott folk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: