Vilken bra start!!!

1 Jan

Det här året börjar positivt på alla sätt! I lugnaste tänkbara anda på sofflocket, vädret inbjuder inte precis till någon nyårspromenad, slirigt och sörjigt som det är och snön som sakta ger vika för värmegrader och envetet duggregn. Men strunt samma så länge det är sol i sinnet. En av mina käraste vänner kom på överraskningsvisit med sin hjärtevän. En ny och mycket positiv bekantskap. En annan nära väninna ringde och berättade om sitt glädjefyllda nyårsfirande… Och själv känner jag mig lätt om hjärtat med ett nytt år och nya oskrivna blad att fylla med intressanta iakttagelser och upplevelser. Härligt!!!

Vi avslutade det gamla året i glada vänners sällskap och en kortlek. Vi brukar spela kort en gång i månaden, och vår nya tradition är att vaka in Nyåret med en kortlek, lite gott att äta och dricka och så vinnarskallen på plats, förstås! Vi var så inne i spelet att vi fick avbryta för att vara med om årsskiftet med raketer och allt vad det innebär, men roligt hade vi! Kan inte låta bli att förundras över de vackra raketerna, samtidigt som man tänker att det är åtskilliga 100-lappar som skjuts upp i luften och sprids ut i färgglada, glittrande molekyler. Men lika väl som man drar ner de där 100-lapparna i lungorna varje dag året runt, så måste ju andra människor få skjuta upp dem i luften. Det gör ju åtminstone många glada, bortsett från de stackars husdjuren som får lida för våra dyra nöjen! Och lider gör dom, många i alla fall. Vår fröken brukar tassa iväg ner i källaren redan tidigt på eftermiddagen, sen ser man henne inte förrän det slutat smälla i knutarna utanför.

På tal om att dra ner 100-lappar i lungorna, så borde man ju verkligen ta det där beslutet om att lägga dem någon annanstans, eller hur? Maken har hållit sig borta från cigarretterna i drygt ett år, medan en annan inte kommit till skott ännu, trots att det maler i bakhuvudet… Men som en läkare sa till mig en gång för länge sen; “det sitter mellan öronen, och det är bara du, du och ingen annan, som kan ta bort det därifrån”. Med min nya utbildning till mental tränare borde jag ju rimligen lyckas, tycker man. Pugh Rogefelt (en svensk progg-rockare, för er som inte är bekanta med namnet) har en låt på sin repertoar som går i stil med “… för det är känslan, men inte rätta viljan”, och så är det nog med mig. Tyvärr.

Alla har vi våra små svagheter och bördor att bära, en del är lättare än andra att göra sig av med. Det som är viktigt är viljan att göra sig av med bördor och svagheter, annars går det ju inte.. Tycker jag mig ha märkt. Ja, hm.  Nåja, kanske jag ska sluta med mina filosofier och återgå till ordningen. Det vill säga vardagsrummet och maken.

God Fortsättning på 2015!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: