Några få timmar kvar….

31 Dec

av det gamla året, och nyfikenheten på det nya bara växer ju fler timmar som går tills det “smäller”. På Nyårsdagen 1999 träffade jag mannen i mitt liv, så vi firar 16 år imorgon! Min Nyårsraket, min Lottovinst… Ja, oavsett vilket så är han det bästa som hänt mig! Jag ska göra mitt allra bästa för att vi skall få många år tillsammans ännu. Bilden jag ser är två rollatorer parkerade vid trappan till huset, när vi inte behöver använda bilen. Eller, i “värsta” fall, utanför rummet på servicehemmet. Strunt samma vilket, bara vi är tillsammans!

Året som gått har varit fullt av toppar och dalar, men mest toppar vill jag påstå. Den enda riktigt stora “dykningen” var förstås när vår älskade farmor gick bort, och det är inte alltför lätt att leva med detta faktum ännu. Men tack vare alla ljusa minnen hon lämnade, all värme och kärlek vi fick av henne, har vi ändå lättare att gå vidare. Hon finns i våra hjärtan. Och hon lärde oss en viktig sak; det finns inga garantier för morgondagen för någon av oss, så ta hand om varandra, bry er om varandra! Ett litet kärleksbevis varje dag, ett telefonsamtal till någon du inte hört av på länge eller någon som behöver höra en röst, kanske rentav ett besök… Bara ett litet bevis på att man bryr sig, kan lysa upp en hel dag för en enda person!  Jag har i alla fall lovat mig själv att jag skall försöka leva upp till det jag sagt nu, under det nya året och alla kommande år framöver. Om jag bara kan bringa ljus och glädje åt en människa varje dag, så är jag riktigt nöjd. Att världen ser ut som den gör utanför våra egna trygghetszoner är ju tyvärr ett faktum man inte kan påverka i allt för hög grad, annat än att försöka göra tillvaron så dräglig som möjligt för de drabbade i den mån man förmår, oavsett vilket sammanhang det gäller…

Oj, det här blev ju djupsinnigt… Men ibland kan jag få såna där “anfall” av djupsinne. Då är det skönt att ha en blogg att skriva av sig i. Sen får ju var och en själv avgöra om man vill ta del av mitt djupsinne eller ej.
Hur som helst, jag önskar er alla ett Gott Slut på 2014, och ett riktigt Gott, Nytt, Framgångsrikt och Kärleksfullt År 2015!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: