Mitt emellan..

27 Dec

Jul och Nyår. Har varit och använt mitt presentkort idag, och fick tag i en ny färgglad jumper och ett par nya jeans. Nöjd som bara den! Inga reavaror, där fanns inget jag “tände” på, men vad gör det? Fin julklapp från maken blev det i alla fall. En helt “vanlig” lördag, och ändå inte. Den sista lördagen på det gamla året. Känns litet konstigt, men det gör det ju varje år vid den här tiden.

Snart bär det iväg till äldsta (bonus-) sonen och hans familj på litet julkaffe och samvaro. Det ser jag fram emot! Att umgås med bonus-barn och dito barnbarn gör gott i själen. Att jag inte har några biologiska band till barnen saknar betydelse och relevans, när känslorna ändå finns där. Barnbarnen har jag fått vara med och välkomna till världen (förstås på BB någon dag efter nedkomsten), åtminstone 6 av 8, två av dem föddes på annan ort, så bekantskapen stiftades i ett litet senare skede. Men lika fullt har jag fått uppleva dem alla. Nu är den äldsta 15 år, och den yngsta 4 år, och jag hoppas jag får vara med många år till, se dem utvecklas, växa upp och göra sina livsval. Spännande! Är så tacksam för allt detta.

Nå, nu blir jag ju sentimental på kuppen. Men det får man bli så här års, det hör liksom till. Ännu en ledig dag, sen måste man koppla upp sig i selen ett par dagar igen, men vad gör det? Känner mig taggad och utvilad, så nu får det nya året komma med allt som finns att se fram emot. Säkert finns det många som har det jobbigt med arbetslöshet, ensamhet, ohälsa och andra bataljer att kämpa sig igenom, men det kommer att bli ett bra år för oss alla. Det känns så, och jag litar på magkänslan. Om man bortser från yttre omständigheter som vi inte kan råda över, så är det nog så att vårt liv blir vad vi gör det till. Jag hoppas ni som måste kämpa, orkar kämpa, och till oss andra att vi orkar ge en hjälpande hand där det behövs. Det krävs inte mycket. En varm kram, en utsträckt hand, ett leende… Allt blir ju inte bra av dessa gester, men det känns bättre för den som har glädjen att få ta emot. Det vet jag. Utan min underbara familj och mina lika underbara vänner, vore livet ganska svårt att leva. .

Ha en skön lördag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: