Julen snart till ända

25 Dec

Så har ännu en julafton, och snart också juldagen, gått till ända. En lugn, mysig och glad Jul. God mat i glatt sällskap, och en mycket tålmodig liten kille, som inte sade ett pip om att öppna paketen som redan hittat sin plats under granen. Inte förrän vi ätit efterrätten och satt och pöste över kaffekopparna. Då kom det lite försynt “ska inte tomten komma snart?” Det är alltid roligt att fira Jul med småbarn och se deras glädje över tomtens besök och julklapparna. Mommo och vi andra hade städat upp efter julmiddagen och sen sade hon att hon måste gå ut med soporna. Medan hon sprang iväg i julaftonskvällen, stod vi andra och spanade efter tomten. Där kom han! Vår tomte tassade snabbt och tyst över gården, och “mommo” missade honom med knapp marginal när hon var ute med soppåsen. “Men momooo, såg du inte tomten? Han kom ju över gården just som du for ut med soppåsen!” sade en mycket indignerad liten kille när mommo väl kom in genom dörren. “Näää, vi måste ha gått om varandra, äsch vad synd!” sa mommo med mycket allvarlig min.

Efter att ha hittat säcken som tomten lämnat (han hade bråttom och hann inte stanna), plockade vi upp alla paket och öppnade dem. “Julkungen” kom på TV, men lillkillen var strängt upptagen med sin Lego-grävmaskin och hann inte se så mycket. Han lyssnade istället och hyssjade åt oss andra när vi Oooh:ade och Aaah:ade över våra julklappar. Någon timme senare var det dags för oss att bryta upp, och en mycket, mycket trött liten pojke låg och hängde med armarna över soffkanten medan han förgäves försökte hålla ögonen öppna. Idag fick vi berättat att han plockat ihop sin Lego-grävmaskin med tillhörande attiraljer, placerat ut dem på sitt nattygsbord i en snygg formation, för det skulle vara det första han såg på Juldagsmorgonen.

Juldagen vigdes åt en lååång sovmorgon, en slö förmiddag då vi slarvade runt i nattkläderna och sen en skön promenad på eftermiddagen. Inga måsten, bara äta, slöa, kolla TV och slöa igen. Så ska en Juldag firas.

God Fortsättning på Julhelgen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: