Äntligen…

22 Dec

…..Kom snön!!! Som jag har väntat. Att detta vita, kalla och gnistrande täcke kan förvandla den gråaste och mest deprimerande, blöta och regniga  Advent, till något så fyllt av julefrid, förväntan och stämning. Man blir ju alldeles lyrisk. Jag har suttit ute på vår terrass ett antal gånger, och bara tagit in allt det vita på gården. Äppelträdet i sin nya skrud, vår gamla häck med vit topping, grannens vita hus som smälter in i det vita, glittrande av skenet från gatlyktan i korsningen… Nu väntar jag på fullmånen som sprider sitt sken över våra gräsmattor, som bäddats in i gnistrande snötäcke. Om nu snön får ligga kvar så länge. Träffade en väninna ikväll som var lika lyrisk som jag, och nästan dansade runt i snöyran. Vi stod på hennes terrass och såg snön dala ner, och hade inte öronen varit i vägen så hade flinet i våra ansikten gått hela vägen runt. Maken tog det mera sansat. Stackarn, han visste ju att snöslungan stod och väntade i garaget..

Att man kan bli så lycklig av snö! Men det piggar upp, lyser upp naturen och tillvaron och skapar den rätta stämningen inför julen, som ju inte alls är långt borta. Nu börjar jag så smått känna lite “julpirr” i kroppen, men det är lite sent att vakna på allt man borde ha gjort. Nå, skinkan är så gott som klar i alla fall, och smakprov har man fått. Potatislådan väntar på sista fasen imorgon, nu har den fått stå och “sötat till sig” och ska så få fortsätta över natten. Julgranen är klädd, huset städat och (lagom) pyntat. Vad kan man mera önska sig? Bara för julen att komma. Att det saknas en väsentlig närvaro i årets julfirande går inte att komma ifrån, och det är något vi måste lära oss leva med. Svårt, men alla vackra minnen vi har gör det lättare att hantera, och fyller våra hjärtan med glädje och tacksamhet över all kärlek och värme vi fått dela.

När julhelgerna passerat har vi ett nytt år att se fram emot. Ett nytt, oskrivet blad, för att inte säga en oskriven bok, att fylla med minnen av dagar som går under 2015, Jag fylls alltid av skräckblandad förtjustning när klockan slår tolv på nyårsnatten! Man vet inte vad framtiden har i beredskap, men ett är säkert; det finns en orsak varför vi människor inte är födda med backspeglar istället för öron! Ett löfte jag kommer att ge mig själv är att försöka leva i nuet, och att inte ta mina nära och kära för givna. Ingen är morgondagen garanterad, därför borde man njuta av varje dag och av alla och allt man har omkring sig.

God Jul och ett Gott Slut på 2014!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: