Tiden går mig ur händerna…

19 Dec

Jaa, jag som lovade stort redan i oktober, att jag skulle blogga så flitigt. Icke! Tiden bara rinner iväg och man har fullt sjå att hinna med det man föresätter sig.

Det har hänt så mycket här, både sorgligt och roligt i nämnd ordning. Jag vill inte skriva ner allt i bloggen, det som har hänt är privat, men det har varit tunga tider. Att vi sen har vänner som håller huvudet över ytan på oss, gör en otrolig, underbar skillnad. Ni är guld värda, ingen nämnd och ingen glömd. Nåja, nog om det.

Julen har kommit med stormsteg, bara några få dagar kvar. Här sitter man och har inte gjort alltför mycket av det man brukar göra. Inte ens Snabel-Draken är sönderstressad (det har han aldrig varit och lär aldrig bli) utan vilar lugnt i städskåpet i väntan på att “matte” ska få ett tokryck. Jag tror “husse” hinner före, om jag ska vara ärlig. Maken har i alla fall provat att laga potatis-låda på Farmors vis, med framgång trots att han inte läste receptet från rätt håll. Nu är det min tur att prova, och jag som brukar lyckas krascha i de enklaste kulinariska krumsprång får väl vara lite extra på alerten nu. Farmors “potislåda”, det finns bara en sådan och nu kan vi inte få den mer, så vi måste klara oss på egen hand och prova oss fram.

Jag tröstar mig med att jag har nästan alla julklappar klara, snyggt inslagna i paket med rosett och etikett. Två kvar, dom fixar vi imorgon. Till och med katten får en liten julklapp. Julgardinerna har kommit upp i köket, två veckor senare än vanligt, ligger efter med adventsljusen så vi brände tre på ackord idag, men julpyntet kom upp ovanligt tidigt. Måste i ärlighetens namn säga att jag bär mig lite underligt åt med “julrutinerna” i år, ingenting kommer i rätt ordning. Kan det bero på att jag inte är julstressad? Jag gör det jag har lust med, precis när jag har lust med det. Varken mer eller mindre. Julenergin har inte infunnit sig, och snön lyser med sin frånvaro till mångas glädje, men också till mångas – och min – stora sorg. Idag sa man på väderleksrapporten att den “kanske” kommer. Jag hoppas detta “kanske” blir säkert för “I’m dreaming of a White Christmas”, precis som Bing Crosby.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: