Åter till ordningen

20 Oct

Men låt mig vara...

 

Konstigt som jag alltid får “skrivklåda” när jag varit ut och stavspatserat! Eller är det för att jag varit utan handskar och blodcirkulationen kommer igång? Nä, för nu hade jag “halvvantar med lock”, ett par superpraktiska uppfinningar som min svärmor hittat åt mig. När man tar dem på sig som vanligt så är det bara halva fingrarna och tummen som är “invantade”, men sen finns det ett lock som man drar över resten av fingrarna och så har man en komplett vante. Alltså, onödigt att spekulera i saken, annat än att frisk luft gör susen för knoppen och kroppen. Har blivit så prutthurtig på sistone, med stavpromenader (en gång i veckan, hrrmmm), gym och simning. Men det peppar när man känner att det händer något i den här arma kroppen…. Nå, det var kanske inte det jag skulle dryfta idag, för det har ni hört till lust och leda. Däremot har vår fröken katt gått och blivit “normal” igen, vilket gläder mig kolossalt. Hon har haft en period av “rör-mig- inte-för-då-skriker-jag”-syndrom, vilket uttrycker sig som följer:
Jamar klockan 04.30-05.00 på morgonen och ska ut. Visar sig inte förrän vid lunch då hon kommer in, äter sin lunch (brukar kattor äta lunch, förresten?) och sen ut igen. På senare tid har hon kommit in till natten, ätit och sen stegat iväg in i mitt arbetsrum, grävt in sig i lådan med sängkläder under bäddsoffan, och där har hon legat tills det åter varit dags att “jama upp” någon ur sängen på morgonkröken för att bli utsläppt.

Sedan några dagar tillbaka, närmare bestämt i fredags, är ordningen en annan. Då kommer man in, äter, och sen går man in i sovrummet och rullar ihop sig på mattes säng, varpå matte måste lyfta bort henne för att få plats själv. (Ni tror väl inte att jag lägger mig på golvet, va??). Hon kan komma upp på natten och rulla ihop sig vid min kudde, och som tur är sover jag så djupt så jag reagerar inte. Ännu har hon inte kommit upp i soffan som hon brukar, men det kommer nog snart det också. Jag har varit riktigt orolig ett tag. Hon har aldrig varit den där keliga typen som kryper upp i famnen, men hon ligger gärna tätt intill när man sitter i soffan eller ligger i sängen. Nå, skönt i alla fall att hon är igenom sin “rör-mig-inte”-period.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: