Studerande “åldring”

13 Sep

Så var då de två första närstudiedagarna, på andra året, avklarade. Som jag sade tidigare så känner man sig ganska mosig under luvan. Alla nya saker man skall lära sig, alla tidigare man ska försöka komma ihåg… Någon har raderat min “hårdskiva”!!! Åtminstone de spår som direkt berörde det vi lärde oss förra läsåret. Tur att jag har mina anteckningar kvar, annars skulle jag nog vara rejält i “liriset”. Nu har jag i alla fall lovat mig själv att vara ute i god tid med alla arbeten… Har inte lyft upp mappen från skolväskan ännu, men den kommer nog upp därifrån också, allt har sin tid. Så mycket kan jag i alla fall säga, och det är att jag inte har ångrat en minut av de här studierna, och om planen håller vad den lovar så kommer jag inte att ångra resten heller. Bara nu ingen raderar min hårdskiva…. Det börjar bli lite sent att skaffa ny. Jag upptäckte idag att de nya spåren som “ristades in” i tidigare nämnda hårdskiva, ristade in lite latmaskar i ryggraden också. Jag har inte fått ett skapande jota uträttat idag av det jag förväntas uträtta (det är jag som sätter förväntningarna här), men jag har gjort en massa roliga grejer istället. Surfat på nätet, planerat om min hemsida, varit och simmat. Min “fredagen den trettonde” i ett nötskal. Kan den bli bättre, och med solen som lyser och värmer ute. Åt fanders med förväntningarna!!!

Det är lite småläskigt när minnet börjar svika på sådana triviala saker som koden till bankkortet! Tidigare i veckan när jag var in i mataffären och skulle betala med mitt bankkort, så var det ungefär som om någon farit med vindrutetorkare över hjärnan och sopat bort allt jag hade memorerat. Fanns absolut ingenting som ens liknade den kod jag hade använt i tre år redan!!! Jag gav min arma “hårdskiva” en sista chans idag, och den chansen slog fel direkt! Jag kom ihåg de två första siffrorna – tror jag, är i alla fall helt säker på den första siffran – men sen var det kört. Schlutt, kaputt, dött lopp…. Bara att gå in på banken och be om en ny kod. Jag sade till banktjänstemannen att “det kanske var meningen att jag skulle byta kod” i ett sista desperat hopp om att jag skulle få medhåll av Universums Högre Makter. Men sidu nej! Den söta damen vid disken sade glatt: “Du får din gamla kod tillbaka, den aktiveras på nytt”. Aha, inget ont som inte har något gott med sig, jag behöver inte memorera någon ny kod, som jag fick göra med företagets bankkort, utan jag får lära mig den gamla utantill än en gång. “Kanske den gamla kommer tillbaka när du minst av allt väntar dig det”, sade raringen i ett försök att trösta. Hrrmmm, har den inte hittat tillbaka till hårddisken under de här dagarna, så lär den knappast hitta hem nu heller. Återstår att se… Jag har haft en faslig rumba med de här plastkorten på sistone, börjar jag bli för gammal för det också? Min styvfar är 76 år, och han tvingades skaffa bankkort för att klara av parkeringsautomaterna på sjukhuset, så nu först har han börjat med”plastpengar” som han kallar det! Han är inte glad, kan jag berätta.

På tal om studerande åldringar, återkommer alltså till rubriken, så finns det andra gamla damer som skriver in sig vid universitetet och läser in diverse olika “Masters” in no time! Herregud vad jag blir avundsjuk. Kom nu inte och säg att damerna ifråga “inte har någon nytta” av sina examina. Visst har dom!! Det är för sin egen skull – och det är viktigt, att man gör saker just för sin egen skull – dom gör detta, och för att dom tycker det är roligt att lära sig saker och umgås med människor oavsett ålder!! Jag läste för en tid sedan om en dam som tog universitetsexamen vid 80 års ålder. Tyvärr avled hon en vecka efter att hon fått sin examen. Men hon gjorde det, och det var viktigt för henne att få slutföra det hon åtagit sig! Hon hade modet att strunta i alla eventuella fördomar och elakheter som möjligen kunde sägas om saken, och traskade vidare på vägen hon valt. Tufft!!!! Så ska man göra, då har man levt ett liv värt namnet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: