Mörkt på vinden.

11 Sep

Idag har det varit närstudiedag, den första på det nya läsåret. Spännande att se vad vi har framför oss ifråga om övningar, studier och allt möjligt annat. Det var härligt att träffa studiekompisarna igen, det är ju inte alla man ser i stadsbilden med jämna mellanrum.
Jag hade bara glömt hur ansträngande det faktiskt är att sitta på helspänn och försöka suga in alla nya lärospån. I synnerhet som morgonen började synnerligen dåligt, och jag tidvis satt som i en liten bubbla och ältade mina morgontraumor. Man börjar bli gammal, och det gör sig påmint på ett väldigt närgånget sätt ibland.
Som tur var kom det kaffe och gräddtårta efter en timmes invigning i årets studier, diskussioner och gemytlig samvaro, så jag vaknade till en liten stund. Efter det fortsatte vi med planering och genomgång av material, och plötsligt pockade John Blund på en date! Min väninna puffade mig försiktigt i sidan och pekade mot kaffetermosen som stod kvar i hörnet av salen, men min mage sade stopp så jag tänkte det var bäst att lyda. Det skulle bli mera kaffe till lunch, och ytterligare en mugg på eftermiddagen. “Skona mitt hjärta” sjöng Siw Malmqvist, “Skona min mage” sjöng jag idag, för magnerverna var i uppror efter morgontraumorna.

Hursomhelst, dagen fortsatte med intressanta diskussioner och övningar, i vilka jag på något sätt lyckades hänga med och visa att jag förstått vad vi pratat om. Jag blev faktiskt litet imponerad av mig själv, om jag nu får uttrycka mig på det sättet. Men i den bubblan jag befann mig så kan man få hybris med mindre om man orkar prestera ens något. Första dagen i skolan led mot sitt slut och jag tog min Isbjörnsunge och “lufsade” hemåt (har ni sett en Volvo “lufsa”?). När jag väl kom hem var jag helt enkelt tvungen att kolla om morgonens traumor fortfarande hade sitt grepp om mig, och när det visade sig att så inte var fallet gick luften ur mig fullständigt. Nu sitter jag och undrar hur jag ska orka hålla mig vaken resten av kvällen för jag har lovat höra av mig till en mycket nära vän ikväll, så jag får sätta väckarklockan i mobilen på “kuckeliku”. Ha en skön kväll, hör ni. Det ska jag ha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: