Isbjörnar och Russin.

10 Sep

En något kryptisk rubrik, och mina kryptiska inlägg på Facebook har fått en och annan att riva sig i kalufsen och fundera på vad jag sysslar med som motionerar isbjörnsungar på stadens gator. Här kommer förklaringen!
Jag blev påkörd av en ung man för några veckor sedan, då jag i sakta mak kom körande upp för en av stadens gator, glad och nöjd med min blomkvast till maken bredvid mig på passagerarsätet. Till vänster om mig tittade en liten röd SMART-bil ut från en parkeringsutfart, och jag ålade vidare (ja, just “ålade”, för där kör man inte gärna fort) i tron att han sett mig och snällt väntade där han stod. Icke då! Plötsligt hördes en duns och ett gnissel, och jag hade den lilla SMART:en i sidan på min bil. (därav benämningen “russin”, för den såg faktiskt ut som ett nyskrynklat russin, som gått igenom en inte allt för effektiv torkningsprocess, d.v.s. inte helt skrynklig, bara lite här och där, och med röda “fartränder”). Jag klev ur bilen, försökte torna upp mina 160 cm framför pojkstackarn som var åtminstone 180 cm, och sade med farligt låg röst: “Ser du ingenting, människa?”. “Nä, jag såg dig faktiskt inte, det stod så mycket bilar ivägen” blev svaret. Jag tyckte nog att den lilla röda bilnäsan var tillräckligt långt ut för att se mig, men det finns ju så kallade “döda vinklar”. Den unge mannen började se misstänkt blek och matt ut, så jag försökte trösta honom med att säga att “snälla du, det är bara plåtskador, ingen skada skedd. Det här fixar vi med hjälp av försäkringsbolaget”. “Det är första gången jag krockar, och det är mammas bil!”. Ujjj, grabben skulle få det hett om öronen när han kom hem med nyskrynklat höger framparti, verkade det som. Nå, för att göra en lång historia kort, så ordnade vi detaljerna med försäkringsbolaget, och jag åkte hem med min blomkvast som jag förärade maken på födelsedagen.

Någon vecka senare hade jag ännu inte hört något från motpartens försäkringsbolag så jag gjorde en påstötning. Fick veta att det kunde ta upp till två månader (på grund av högarna som växt under semesterperioden) innan något skulle hända. Jag sade att det var oacceptabelt och att dom nog gärna fick kontakta någon som kunde sätta lavinen i rullning. Försäkringstjänstemannen gjorde det själv! Satte “lavinen i rullning”, och samma dag fick jag klartecken för hyrbil och verkstad. Jag gratulerade mig själv till mitt – för ovanlighetens skull – stoiska lugn. Det hade givit önskat resultat ifråga om samarbetsvilliga försäkringsbolag.
Hyrbil, ja. I den här byn finns det ju inte alldeles många biluthyrningsfirmor, och när man väl hittar dem (en del av dem är väl dolda, verkar det som) så finns det inga automatväxlade hyrbilar! Men jag hade “Någon” med mig, för jag hittade en som hade en automatväxlad firmabil som dom använde som reserv (kan ej köra manuellt växlad bil p.g.a ett svagt vänsterben), och jag skulle få hyra den. Igår var vi och lämnade in “Russinet” för åtgärd och sökte “Isbjörnsungen” från uthyrningsfirman. “Isbjörnsungen” är en gammal Volvo 740 Turbo av 1992 års modell, vit och fullsmetad med reklam. Mig gör det inget, för i reklamen ingår ett antal gosiga isbjörnsungar, en på varje framdörr, på motorhuven och en liten på bakluckan. Och den – bilen alltså – mullrar så mjukt och gosigt när man trycker på gasen. Rent åldersmässigt skulle ju nog “Isbjörnsungen” redan vara fullvuxen, men eftersom så inte är fallet så kan jag “motionera” den i stan utan att skrämmas. Hur ska jag kunna skiljas från “Isbjörnsungen” när det är dags? Å andra sidan, jag får ju tillbaka mitt “Russin” i utslätat skick. Jag tror jag ska tejpa en liten isbjörnsunge på den…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: