Madame Väs

31 May

Jag har ofta undrat varför vi kvinnor ska vara utsatta för sådana saker som menstruation, PMS och annat krafs?? Jag har förstått att det förstnämnda är en av flera förutsättningar för att kunna bli gravid, men det här begreppet PMS skulle ju faktiskt kunna skrotas. I synnerhet när man gått igenom klimakteriefasen och lyckats klara äktenskapet på kuppen! Jag kan när som helst medge, att om inte min kära man varit den han är, så hade jag garanterat varit skild för länge sen! Och som belöning borde han ju verkligen få slippa de här PMS-faserna, men enligt min läkare lär jag få dras med dem många år ännu. Så jag får ju verkligen sätta till alla klutar så att inte skilsmässopappren ligger på bordet och gubben är puts väck en dag.

Jag är verkligen hemsk under en hel vecka, och en huggorm är rena smekningen i jämförelse. Att säga “pip” i fel tonart kan utlösa tårefloder här hemma, och att fråga något när jag inte är beredd att svara, utan sitter i min egen lilla PMS-bubbla, kan få riktigt fräsiga följder. Idag försökte jag vara snäll mot min man, så jag köpte en liten bukett mörkröda rosor åt honom. Han kom hem tidigare än vanligt så jag hade inte hunnit sätta dem i vas, men jag gav dem högtidligen åt honom och sade att det var som plåster på såren för att jag varit en sån bitch senaste veckan. En höjning på ögonbrynen och så frågade han “Har du varit bitchig? Det har jag inte märkt…” Sen tog han buketten och skulle sätta den i vas, stack sig på taggarna och sade “jaa, någon tanke var det ju nog med rosorna, för dom är så förbaskat taggiga”… Som tur är har jag kommit till slutet av den eländiga “veckan”, för annars hade han nog fått både vas och rosor på något annat ställe än på köksbordet, men nu svarade jag bara att “alla rosor är taggiga, vännen”, med huvudet sött på sned. Hrmpfff!!!

2 Responses to “Madame Väs”

  1. Gunilla Tolonen May 31, 2013 at 2:59 pm #

    Sånt skit ha man sluppit…. o elakheten e medfödd 🙂

    • bessieboop May 31, 2013 at 3:07 pm #

      Har svårt att tro att du skulle vara elak av födsel och ohejdad vana, Gunilla :D. Men din kommentar ger hopp om livet…. Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: