Sol ute sol inne…

30 May

Idag var första dagen på länge som det regnade när jag gav mig ut på mitt kundbesök. Det var ett skönt och mjukt sommarregn, man fick nästan lust att klä av sig och ställa sig mitt på gräsmattan för att få en mjuk och len dusch. Men icke, bara att sätta sig i bilen och åka iväg som lovat. Å andra sidan kunde jag se fram emot ett mycket trevligt kundbesök, så jag åkte gärna iväg. Nya kundrelationer är alltid intressanta, och speciellt när man har trevligt från första stund man råkas.
Efter det var jag in via min kära väninna och lämnade några böcker när jag ändå hade vägarna förbi. Vi satt ute på hennes terrass och drack saft i livligt samspråk, medan molnen skingrades och solen tittade fram. Den här årstiden är absolut den bästa av alla! Att kunna sitta ute och bejaka sina laster (en cig och en kopp kaffe, när inte magen krånglar) samtidigt som man njuter av den saftiga, nyutsprungna grönskan, alla dofter och färger… För att inte tala om alla fåglar! Jag kan sitta ute hur länge som helst på morgontimmarna, om jag bara har möjlighet, och njuta av allt detta, och känner mig sååå lyckligt lottad som får vara mitt i det.

Men ibland är det som förgjort när en dag börjar bra. Då kommer det nästan ofelbart något som skall störa stämningen. Idag var det min mage som började fåna sig. Till saken hör att jag äter gröt på morgonen, och idag blev det ovanligt tidigt eftersom jag lovat vara tidigt hos min kund. Vid 10-tiden, när jag damp ner på terrassen hos väninnan, kände jag att det började vrida i “kaggen” och jag kunde för mitt liv inte begripa vad det var fråga om?! Nå visst, jag hade druckit en hälsodryck som var fullkomligt knökfull med järn och annat grönt, och dessa komponenter kan få min stackars “masu” att se rö… Öh grönt, förstås. Så jag får tänka mig för vad jag stoppar i mig så jag inte börjar rosta inifrån. Men känslan var inte sådan heller… Jag åkte hem, värken tilltog så jag kunde inte koncentrera mig på arbetet. En blick på klockan som berättade att det var lunchdags… PLING!!!! Mat, kanske det är just det som fattas?! Det var ju ändå i arla morgonstund som jag satte i mig gröten. Sagt och gjort, in med huvudet i kylen för en snabb inventering av hyllorna, ut med makaronilådan och fram med stekpannan. Efter lunchen borde man kanske ta en liten siesta (de är kloka, de där sydlänningarna), så jag lade mig på sängen för en liten läsestund, varpå någon släckte ljuset och jag vaknade en och en halv timme senare! Dit for den dagen!!!!! Men magvärken var nästan borta, och jag var pigg och utvilad, så vaddå? En “cat-nap” får man väl ta mitt på dagen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: