Motion i all ära…

14 May

Men ska man verkligen känna sig helt utslagen när man motionerat och försökt hålla den här gamla lekamen i trim? För ett par veckor sedan fick jag för mig att simma en kilometer istället för en halv, och ta ett litet kortare pass med “korkbältet” istället (vattenlöpning, alltså). När vi närmade oss sista simtagen på halvkilometern sa jag åt min kompis som jag alltid simmar med, att “jag har ingen lust att sluta nu, så vi kan väl ta en halvkilometer till?”. Hon var med på noterna, och vi fortsatte alltså av bara farten. Sen tog vi ett kort pass med vattenlöpning för att mjuka upp nacke och axlar. Det blir ju lite statiskt när man simmar bröstsim hela tiden, och nacken känns låst i en “svanhals-position” redan efter de första femhundra metrarna. Det kändes helt bra och vi var väldigt nöjda med oss själva när vi satt i bastun och varvade ner.

Idag hade jag bestämt att jag skulle simma 1 km redan innan jag åkte hemifrån, men när jag klarat av den första hälften av sträckan kändes det tveksamt av någon anledning. Jag mobiliserade allt vad jag hade av självdisciplin och jävlarannamma, och frågade åter igen kompisen om hon var med på ännu en halvkilometer. Det var hon ju så klart, men herreguuud så trögt det gick idag, då! Hur som helst, vi tog oss igenom kilometern, och sen var det bara att spänna korkbältet kring midjan och tassa iväg på några vändor vattenlöpning. Inte helt fel, om det bara inte känts som om man spatserade i gyttja! Benen ville inte alls lyda, och jag hade tänkt ta det i litet snabbare takt, men det var inte lönt att ens försöka. Nå, trösten var att axlar och nacke fick sitt. Upp ur bassängen och raka vägen till toaletten, för nu var det slut med att göra knipövningar också! Det hade fungerat en god stund redan, men allt har en gräns.

Nu sitter jag här och försöker lura ut huruvida jag ska unna mig en relaxkväll framför TV:n eller om jag borde ta itu med litet skolarbete. Jag behöver inte “lura” så väldigt länge det blir liiiite läxor och myyyycket soffa för mig ikväll.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: