Lovsång till Farmor med stort F

8 May

idag är det verkligen sommar! Jag började dagen med att åka till stan i långärmad jumper och mockakavaj men det blev att tänka om när jag skulle åka in andra gången, för att söka min kära svärmor som skall vara här hos oss över helgen. Svetten dröp om mig i morse, och det hade jag ingen lust att uppleva igen. Det är verkligen underbart med sommar, men jisses så kort vår vi fick! Plötsligt har allt bara exploderat i små musöron på björkarnas grenar, vitsippor och andra -sippor. För några dagar sedan var det ju helt kalt…

När vi kom hem till Fridhem (hade så när skrivit Fridebo, men det finns ju inte mer..), som vårt hus heter, så bryggde jag en mugg kaffe åt oss, och så satte vi oss ute på terrassen och pratade om veckan som varit, och annat som farit. Min svärmor, allas vår farmor/mormor är den klokaste, goaste och varmaste människa jag känner! Alltid redo när man behöver hjälp, alltid redo med en axel att gråta emot eller att bara lyssna. Och så har hon nära till skratt. Hon har tagit sig igenom en massa jobbiga saker, och inte alltid fått vara frisk, men ändå har hon behållit sitt goda humör.
Idag när vi satt ute och småpratade så kom jag plötsligt på att jag hade ett par jeans som jag borde ta ner fållen på. Sagt och gjort, jag plockade ut syskrin och hela tjottabaletten till terrassbordet och satt och sprättade medan vi fortsatte vårt småprat. När det var dags att sy det som var kvar av fållen sade farmor (hon hatar ordet “svärmor”, det låter så elakt säger hon) “ge hit ena benet så syr jag det medan du syr det andra”. Sagt och gjort, jag langade över jeansbenet åt farmor och vi satt och sydde på varsin fåll. Det gick hur fint som helst. Men sån är vår farmor, alltid redo med en hjälpande hand! Utan henne skulle livet vara bra trist för oss allihop.

Nu ska jag fortsätta pyssla runt litet, snart kommer maken och sällar sig till gänget. Ha en skön helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: